facebookrss

Prijava na delavnice

datum: 01.04.2015

kategorija: Praznično vzdušje

Obiskovalce festivala vabimo, da se udeležijo ene izmed delavnic. Namenjene so tako poznavalcem kot tudi ljubiteljem vina in kulinarike. Predhodno znanje torej ni potrebno, potrebna je le želja po znanju, odkrivanju in druženju. Prijave na posamezno delavnico in podrobnejše informacije nudimo v TIC-u Nova Gorica: 05 330 46 00 ali tzticng@siol.net. Prijave bodo možne tudi na sami prireditvi, vendar le v primeru še prostih mest. Da si zagotovite svoje mesto, vam priporočamo, da se pedhodno prijavite. Delavnice niso posebej plačljive, so v ceni vstopnice.

V nedeljo, 12. aprila 2015, bo ob 16.30 predavanje in delavnica Kako lahko obogatimo hrano z oljčnim oljem  – Milena  Bučar Miklavčič, univ. dipl. inž. kem., mednarodna ocenjevalka oljčnih olj. Hrano bo pripravila Marjetka Plesničar. Vse ljubitelje oljčnega olja vabimo, da se delavnice udeležite. 

V nedeljo, 12. aprila 2015, bo ob 18. uri potekala delavnica Ko se hrana in vino spogledujeta s preteklostjo – Ivan Peršolja, predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije. Vina: Aleš Kristančič, direktor konzorcija Brda. Namen delavnice je poudariti pomen dobrot, ki so nam jih kot dediščino zapustili naši predniki. Naša naloga je, da jih obujamo, ohranjamo in oplemenitimo kot del pomembne vsebine turistične promocije in trženja našega območja. Aleš Kristančič bo osvežil spomin na vinske sorte, ki so se skozi zgodovino udomačile pri nas in postale tradicionalne. Ivan Peršolja bo na osnovi ugotovitev tipičnih arom in okusov vin iskal povezavo tradicionalnega in sodobnega načina spajanja s hrano. Skupaj z udeleženci bomo analizirali ali je bil način prehranjevanja nekoč samo posledica fizičnih potreb ali tudi občutek za nekaj dobrega ob posebnih priložnostih. 

V ponedeljek, 13. aprila 2015 ob 18. uri: delavnica Soča in Vipava, postrv in vino – Marjetka Plesničar in Toni Gomišček, publicist s področja enogastronomije. Žlahtno k žlahtnemu: dobra riba iz hladnih voda in plemenito vino iz sončne Vipavske doline. Stara resnica o ribi, ki mora plavati trikrat, bo postavljena na glavo s suhim mariniranjem postrvi, zaradi katerega je njeno druženje z vinom toliko večji izziv. Idealne pare bomo iskali z izborom vin, ki oblikujejo podobo s trto blagoslovljene Vipavske doline. 

Pridrožite se nam v podeneljek, 13. aprila 2015 ob 16.00 na okrogli mizi z naslovom Nujnost povezovanja v vinskem turizmu – Sašo Dravinec, novinar Primorskih novic. S sogovorniki bo beseda tekla o povezovanju ponudnikov s poudarkom na vinarjih za dosego boljših rezultatov v prepoznavnosti in pri promociji vinske regije. Povezovanja ponudnikov v zaokroženih vinskih regijah so ključna tako zaradi dviga prepoznavnosti kot krepitve turistične ponudbe. O stanju in priložnostih povezovanja med vinarji in drugimi turističnimi ponudniki v Vipavski dolini bodo spregovorili Dejana Baša iz Turistične zveze Nova Gorica, vodja vseh dosedanjih festivalov vin v Šempasu, vinarja in kmetovalca Jordan Cigoj s turistične kmetije Arkade iz Črnič in Franc Vodopivec s turistične kmetije Slavček iz Potoka pri Dornberku, ki je tudi predsednik območne enote KGZS Nova Gorica ter Denis Ivošević, direktor Turistične skupnosti Istre iz Poreča, ključni strateg razvoja gastronomskega turizma v hrvaški Istri. 

Prijave na posamezno delavnico in podrobnejše informacije nudimo v TIC-u Nova Gorica: 05 330 46 00 ali tzticng@siol.net.

IMG 4444

IMG 4570